Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia tasapainottaa, vahvistaa sekä aktivoi kehosi omia parantavia mekanismeja.

Vyöhyketerapia on vanha hoitomenetelmä, jota on harjoitettu jo vuosituhansien ajan eri puolilla maapalloa. Hoito pohjautuu näkemykseen, jonka mukaan kaikki kehon osat ja elimet heijastuvat pienoiskoossa jalkateriin, käsiin ja korviin. Näitä alueita kutsutaan heijastealueiksi ja niitä käsittelemällä saadaan aikaan vaikutuksia ihmisen fyysisessä kehossa sekä mielen ja tunteiden tasolla.

Hoito

Vyöhyketerapia on kokonaisuutena hyvin rentouttava hoitomuoto ja perustuu klassiseen vyöhyketerapiaa. Syvennän osaamistani vyöhyketerapian saralla opiskelemalla vielä laajemmin vyöhyketerapeutiksi, joten hoidoissani hyödynnän myös kaikkea uutta oppimaani. Pääasiassa vyöhyketerapiassa käsittelen jalkaterien heijastealueita erilaisin hierontaottein, mutta asiakkaan tarpeen mukaan teen hoitoa tukemaan vyöhykekäsittelyä kehon muistakin heijastealueista sekä erityiskäsittelytekniikoita. Käsittelylujuudessa ja hoidon pituudessa huomioidaan aina asiakkaan ikä ja terveydentila.

Hoitoa on valittavana joko 75 min tai 105 min käsittelynä, joissa käyn läpi jalkaterien koko vyöhykejärjestelmän ja lisäksi pidemmässä hoidossa teen tehoste- sekä erityiskäsittelyitä, joilla tuetaan hoitoa ja tehdään siitä täsmähoito haluttuun kohteeseen.  Hoitoaika sisältää jalkakylvyn alkuun.

Vyöhyketerapiaa tukemaan voidaan tapauskohtaisesti käyttää eteerisiä öljyjä, jalokiviä sekä akupistepainantaa.

Yleisimpiä hoitokohteita ovat:

ruoansulastusongelmat (erityisesti ummetus)

erilaiset kiputilat

iskias

niska-, hartia- ja selkäongelmat

hormonaaliset ongelmat

turvotukset

stressi

unettomuus

 

Kerrothan hoitoon tullessasi mahdollisista lääkityksistäsi ja terveydentilastasi, niin voidaan suunnitella sinulle sopivin hoito.

 

Esteet vyöhyketerapia hoidolle:

Akuutti syöpä (2-3 v terveeksi julistamisen jälkeen), pahalaatuiset kasvaimet, sydämentahdistin tai verisuoniproteesi, vakavat sydänperäiset ongelmat ja operaatiot, verisuonitukokset tai pahat suonikohjut, voimakkaat verenkiertohäiriöt, keuhkoahtaumatauti, akuutti kuume, tulehdustila, tarttuva tauti, tehty elinsiirtoja, voimakkaat mielenterveyshäiriöt, epilepsia, raskaus, heti leikkausten jälkeen (n. 3 kk – 1 v kuluttua), antibioottikuurista tai rokotuksesta alle 2 vk, alkoholin tai muun huumaavan aineen alaisena (ei myöskään pahassa krapulassa)

 

Varaa aika!