Tasapainoa elämään maadoittumalla

Istun olohuoneen lattialla

persialaistyylisen villamattomme päällä, jalat ristissä ja peppu tukevasti maassa kiinni. Maa takalistoni alla huokuu vahvana ja turvallisena – se kantaa, vaikka joskus tuntuisikin, että olisin aivan tuuliajolla.

Hengitän ilmaa syvään sisään antaen ilmavirran kulkea aina vatsani pohjaan saakka ja puhallan sitten hitaasti suun kautta ulos, samalla kiittäen, että saan olla juuri tässä hetkessä, juuri tällaisena kuin olen. Katselen ulos ikkunasta hentoihin koivunoksiin, jotka ovat saaneet kevyen hieman harmaaltakin näyttävän lumiturkin ylleen. Aurinko osuu varovasti niiden helmoihin tuoden esiin lumikimalteiden vallattoman karkelon. Olenpa onnekas.

Nykypäivänä olemme jatkuvasti erilaisten sähköisten ärsykkeiden ympäröimiä sekä alati pursuilevan informaatiotulvan ja kiireisen elämänrytmin onnettomia uhreja. Olo voi tuntua ilman erityistä syytä hieman tasapainottomalta ja jopa huteralta sekä mielialat voivat ailahdella ja unenlaatukin heikentyä. Ote tähän hetkeen voi tuntua lipsuvan sormien välistä ja voi olla, että enää ei oikein tiedä kuka oikeastaan on ja miksi tekee tätä mitä tekee. Itse olen huomannut, että nämä ärsykkeet liiallisessa määrin vaikuttavat omaan henkiseen että fyysiseen jaksamiseeni jos en vastapainoksi maadoita itseäni tähän hetkeen.

Mitä maadoittuminen minulle tarkoittaa?

Maadoittumisesta on muotoutunut minulle jo osa arkea, joka on toisinaan tietoista tekemistä ja toisinaan taas aivan tiedostomattomia valintoja, jotka huomaan vasta jälkikäteen. Yksinkertaisuudessaan se on kehon ja mielen pysäyttämistä tähän paikkaan ja aikaan sekä siihen luonnolliseen olotilaan, joka meillä on ilman keinotekoista ärsykemaailmaa. Se on juurevuutta ja päätöstä elää jalat tukevasti maan pinnalla ottaen vastaan Äiti Maan luonnollinen tahti tai ikään kuin sen rauhoittava syke, joka palauttaa levottoman kehon ja mielen maan pinnalle, tähän hetkeen. 

Luonto on paras maadoittaja. Maadoittuminen tuo hyvinvointia. Talvinen luonto. Valon Kammari

Maadoittuminen rauhoittaa levotonta ja antaa voimaa toipilaalle. Toisinaan kellä tahansa voi asiat ja tunnetilat paisua yli äyräiden, jolloin maadoittuminen tuo sisäistä rauhaa ja auttaa palauttamaan asioihin oikeat mittasuhteet. Maadoittuminen on olennaisena osana tasapainoista elämää ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Se kaiken kaikkiaan rauhoittaa hermostoa, tasapainottaa erityisesti juurichakran toimintaa sekä tuo sinut lähemmäksi omaa keskustasi, sydäntäsi.

Olen antanut itselleni oman hyvinvointini ohjenuoraksi pitää jalat tukevasti maan pinnalla ja pään sopivasti pilvissä. Ilman maata jalkojeni alla olisin kuin myrkyssä riepoteltavana oleva puu, joka kaatuisi pienimmästäkin tuulen puuskasta. Leijuisin pilvissä ja tarttumapintaa fyysiseen elämään olisi mahdotonta saavuttaa – tässähän se elämä kuitenkin tapahtuu.  Mutta toisaalta ilman pilviin kurkottelua elämästäni tulisi merkityksetöntä, tyhjää.

Siispä upota juuresi tukevasti Äiti Maahan, anna sen lempeästi ravita itseäsi ja etsi elämääsi merkityksellisyyttä tavoittelemalla unelmiasi ja syvintä kutsumustasi!

Luonto hoitaa. Maadoittuminen tuo tasapainoa elämään. Lumipuinen maisema ja auringonlasku.

Kuinka se maadoittuminen sitten tapahtuu?

Kaikista helpoin ja toimivin tapa maadoittua on oleskella luonnossa. Luonnon ja maan parantavat vaikutukset hyvinvointiimme ovat kiistattomat – tästä puolesta puhuvat useat tutkimukset luonnon positiivisista vaikutuksista terveyteemme. Jokainen meistä tarvitsee maadoittumista, oli se sitten tietoista tai tiedostamatonta toimintaa. Toisinaan se voi olla myös vain päätös elää tässä ja nyt. Useimmilla se kuitenkin vaatii konkreettisia toimia.

Yksinkertaisia maadoittumisen muotoja ovat esimerkiksi:

  • puutarhanhoito ja käsien upottaminen multaan.
  • paljain jaloin kävely nurmella ja miksipä ei lumellakin.
  • istuskella tai heittäytyminen nurmelle, metsän sammalikolle tai lumelle selälleen ja aistia maan rauhoittava voima vasten ihoa.
  • puihin nojaaminen, halaaminen tai vaikkapa kiipeily!
  • käsityöt luonnonmateriaaleista.
  • marjastaminen tai sienestäminen.
  • aidon luonnonmukaisen ruoan tekeminen ja nauttiminen.

Lapset ja eläimet ovat maadoittumisen spesifejä, jos vain aikuisina annamme heille tilan ja mahdollisuuden toteuttaa sisäistä ohjaustaan.

Muistatko miten ihanaa onkaan hyppiä kuralammikoissa, työntää kumpparit syvälle mutaisen maan syleilyyn, kiipeillä puiden oksilla tai kellahtaa selälleen keltaisena komeilevan voikukkapellon syliin? Nämä ovat juuri niitä sisimmästämme kumpuavia haluja ja tarpeita, joilla ei välttämättä ole mitään järkevää selitystä – se vain tuntuu hyvältä!

Mänty puu rauhoittaa, maadoittaa ja antaa voimaa. Sininen taivas, luonto, maadoittuminen. Valon Kammari

Voit myös maadoittaa itsesi mielikuvaharjoituksin tai mediaatiossa. Kerron seuraavaksi sinulle omat tapani tehdä maadoittava mielikuvaharjoitus ja voit sitten halutessasi soveltaa sitä itsellesi sopivaan muotoon. Tämän voit tehdä joko istualtaan tai seisaaltaan.

Suljen silmäni ja kuvittelen, että jokainen uloshengitykseni saa jalkapohjistani kasvamaan tukevat juuret maan uumeniin. Jokainen uloshengitys kasvattaa juureni aina sentti sentiltä ja pian metri metriltä syvemmäs Äiti Maan huomaan, kunnes lopulta tiedän, että nyt olen tarpeeksi vahva ja järkkymätön, jota eivät elämän myrskyt heiluta pois juuriltaan.

Toisinaan teen harjoituksen kuvitellen, että uloshengitykseni aikana jalanpohjistani sekä kämmenistäni lähtevät jykevät valopylväät, jotka porautuvat syvälle maahan ja lopulta aina maapallon ytimeen saakka. Minkä tahansa maadoittavan harjoituksen sitten teenkään, niin useimmiten tunnen oloni sen jälkeen tasapainoisemmaksi ja varmemmaksi itsestäni sekä olen selkeästi vastaanottavaisempi ympäröivään maailmaan.

Jos olet kiinnostunut jalokivien hoitavasta energiasta, niin kokeile ottaa niitä mielikuvaharjoituksen tueksi esimerkiksi kämmeniisi tai sukkien sisään nilkkoihisi. Yksi tapa on myös kantaa niitä ihan vain mukanasi taskussa. Kaikki tummat, ruskeat, mustat sekä punaiset kivet ovat energialtaan maadoittavia. Esimerkiksi hyviä maadoittajia ovat hematiitti (mestarimaadoittaja!), obsidiaanit, onyx, savukvartsi ja rubiini.

Rauhaa ja maadoittumisen mukana tuomaa hyvää oloa päiviisi! ♥

Valoterkuin,

Iida

Seuraa Valon Kammarin matkaa Facebookissa https://www.facebook.com/valonkammari/  ja Instagramissa nimellä valonkammari !

Vastaa