Shiatsu -hieronta

Shiatsu pyrkii tuomaan kehoasi kohti tasapainotilaa ja tällä tavoin edistää ja vahvistaa hyvinvointia elämässäsi.

Shiatsu on vanha japanilainen akupainantamenetelmä ja meridiaanihieronta, joka perustuu Perinteiseen Kiinalaiseen Lääketieteeseen. Shiatsu on japanin kieltä ja tarkoittaa peukolla painamista. Pohja-ajatuksena on, että ollakseen terve ja hyvinvoiva, ihmisen energioiden tulee virrata kehossa tasapainossa ja esteettä. Energioiden häiriintymisen ja tukkeutumisen syinä voivat olla monenlaiset sisäiset tai ulkoiset tekijät mm. ilman saasteet, epäterveellinen ruokavalio, liikunnanpuute, vähäinen uni, stressi ja tukahdutetut tunteet.

Hoito

Shiatsussa tasapainotan ja avaan asiakkaan tukkeutuneita energiaratoja (meridiaaneja) kehokäsittelyllä, jossa hyödynnän kämmeniä, peukaloita ja jalkateriä. Tasarytmiset, hengityksen luonnollisen kulkuun sulautuvat painallukset sekä lempeät venytykset ja vedot rentouttavat koko kehoa. Hoidossa käsittely tapahtuu vaatteiden päältä erityisen shiatsuun tarkoitetut futonpatjan päällä lämpimästi peiteltynä. Hoitokohteen mukaisesti käsittelen myös hoitoa tukevia ja tehostavia akupisteitä peukalopainalluksin.

Rentouttava shiatsuhoito kestää 105 min ja hoitoaika sisältää jalkakylvyn alussa, jonka aikana suoritan asiakashaastattelun ja kartoitan hoidon tarpeen sekä tämän hetkisen terveydentilasi. Hoitoon tullessasi pue päällesi mukavat, lämpimät ja joustavat vaatteet.

Yleisesti ottaen shiatsu edistää kehon nesteiden- ja verenkiertoa, parantaa immuunipuolusta, lymfakiertoa sekä energian kulkua meridiaaneissa. Muistathan, että hoitojen vaikutukset ovat aina yksilölliset.

 

Yleisimpiä hoitokohteita ovat:

päänsäryt ja migreeni

niska-, hartia- ja selkäongelmat

väsymys, jaksamattomuus

stressi ja unettomuus

masennus, ahdistuneisuus, turhautuneisuus

verenkierto-ongelmat

ruoansulatusvaivat

hormonaaliset ongelmat

kun vain tuntuu, että energiat on vähissä

 

Kerrothan hoitoon tullessasi mahdollisista lääkityksistäsi ja terveydentilastasi niin voidaan suunnitella sinulle sopivin hoito.

 

Esteitä shiatsu hoidolle:

Akuutti syöpä (2-3 vuotta terveeksi julistamisen jälkeen), raskaus, voimakas tulehdus, voimakkaat mielenterveysongelmat, hyvin heikkokuntoinen, verenohennuslääkitys, heti leikkausten jälkeen (n. 3kk – 1 v kuluttua), vahva osteoboroosi, nikamien virheasennot, kaulan ja selkärangan vakavat ongelmat, epilepsia, verisuonitukokset tai pahat suonikohjut, elinsiirrot, sydämentahdistin, antibioottikuurista tai rokotuksista alle 2 vk, alkoholin tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena oleva (ei myöskään kovassa krapulassa).

 

Varaa aika!   ⇒