Luova energia valtaa kevään

Koen vahvasti, että jokaisella vuodenajalla on oma sanomansa, teemansa ja opetuksensa.

Tähän pohjaa myös vahvasti Perinteisen kiinalaisen lääketieteen viiden elementin teoria sekä monet luonnonuskonnot. Jokaisessa vuodenajassa on oma energialatauksensa ja värähtely, joka tukee juuri kyseiseen teemaan liittyviä asioita elämässämme.

Luonnon kiertokulku vaikuttaa meihin halusimmepa tai emme. Kuitenkin tätä sykliä seuraamalla pystymme sopeutumaan helpommin ympärillämme vaikuttaviin energioihin ja hyödyntämään sen sanomaa omassa arjessamme.

Kevään energia on luovaa ja soljuvaa, toisinaan kuitenkin valtavalla voimalla eteenpäin pyrkivää.

Se on joustavaa ja uusia mahdollisuuksia sekä inspiraatiota esiin tuovaa luovaa energiaa.

Itse henkilökohtaisesti koen keväässä vahvasti sen luovan energian virtauksen ja toisinaan tämä luovuus aalto tuntuu syöksevän hurjana minua päin! Viimepäivinä olenkin todennut ääneen, kuinka tuntuu kuin sisälläni oikein kuhisisi vallaton luovuuden energia, joka ei oikein millään malttaisi odottaa esiripun nousua. En tiedä johtuuko tämä osaksi siitä, että olen keväällä syntynyt ja siksi kevään energiat ovat minulle erityisen suopeita. Voi olla. Joka tapauksessa olit sitten syntynyt toukokuussa taikka marraskuun pimeydessä, kevään luovuus vaikuttaa jokaiseen.

auringonlasku, nallikari oulu, maisema, kiertokulku, luovuuden voima

Väitän, että jokainen ihminen on luova, vaikka ei sitä itsessään tiedostaisikaan. Toisilla luovuus kaipaa hieman enemmän harjoittelua ja vahvistusta, mutta siellä se kuitenkin sisimmässämme kytee ja odottaa. Jokainen meistä on omalla uniikilla tavallaan luova. Luova ihminen on läsnä tässä hetkessä ja inspiroituu elämästä ja tekemisen riemusta. Luovuus saa sielumme hyrisemään ja antaa villeimmillekin ideoillemme muodon ja rakenteen.

Parasta luovuuden voimassa on se, että se taipuu moneen. Perinteisesti ajattelemme, että luovuutta on kaunis maalaus, joukko toisiinsa hienosti sointuvia sanoja runon muodossa taikka herkkää musiikillista tulkintaa. Mielestäni yhtä lailla luovuuden ilmentymää ovat uudet, rohkeat ratkaisut elämässä, ihmissuhdetaidot, ruoanlaitto, tavaroiden järjestely tai esimerkiksi luonnon materiaalien luova hyödyntäminen kotona.

Luovuutta on myös rohkeus pistää alulle sellaisia muutoksia elämässä, jotka ovat jo pitkään olleet tuloillaan. Se voi olla niin kodin sisustuksen muutoksia tai ehkä irti päästämistä vanhoista ei-enää-palvelevista elämäntavoista tai ihmissuhteista. Luova energia ei koskaan tuomitse tai kahlitse – se antaa mahdollisuuden kokeilla ja mahdollisuuden todeta, että tämä ei olekaan oikea suunta. Sitten vain etsitään uusi suunta, ei sen ihmeellisempää.

lumihanki, auringonsäteet, kevätaurinko, luonto, metsä, kiertokulku, luovuuden voima

Luovuuden polttoainetta on vapaus. Itse olen huomannut, että useimmiten luovuuteni musertuu  juuri liiallisen suunnitelmallisuuden ja järkeilyn alla. Luovuus on kuin kesyttämätön virvaliekki, joka kaipaa ilmentyäkseen tilaa ja vapautta muotoutua omiin uomiinsa. Luovuus ei synny pakolla, mutta toisinaan sitä on vain rohkeasti aloitettava, hypättävä niin sanotusti tuntemattomaan, vaikka ei olisi mitään hajua mitä todellisuudessa tulee tapahtumaan.

Suurin voimavarani on tietämättömyys siitä kuinka unelmani tulevat toteutumaan. Tämä luo elämäni jännittäväksi.

Miksi sitten antautua luovuuden virralle?

Yksinkertaisesti juuri siksi, koska se tuo merkityksellisyyttä ja innostusta elämään! Se voi olla myös syy herätä päivään ja kokea tämä elämä. Ihmisen ollessa luovuuden virrassa, hän ilmentää sisimmistään pursuavia toiveita ja unelmia. Uskon, että monia tunnepuolen ongelmia voisi hoitaa ja tukea tehokkaasti hyödyntämällä luovaa energiaa ja toimintaa. Masentunut ja turhautunut ihminen on useimmiten kuin jumissa itsensä, toiveidensa ja ajatustensa kanssa. Oli tekeminen mitä tahansa, joka edes jollain tasolla tuottaa hyvää oloa ja auttaa meitä purkamaan sisimpäämme – se on avain vapautumaan tuosta jumittuneesta energiasta.

Listasin asioita joihin kevään energia on erityisen suopea. Kun tunnistat itsestäsi edes pienenkin rippeen jostain näistä, kevään energia vain entisestään vahvistaa tätä ja antaa sinulle lisää voimaa ilmentää luovuutta tekemisessäsi.

  • Itsensä tiedostaminen sellaisena kuin on
  • Itsensä ilmaisu
  • Muoto ja rakenne ideoille ja suunnitelmille
  • Rohkeus
  • Päätöksenteko
  • Tavoitehakuisuus
  • Organisointikyky
  • Näkemykset, visiot

 

SINÄ ITSE LUOT OMAN ELÄMÄSI.

Uskalla tavoitella unelmiasi ja nauttia luovan tekemisen riemusta!

 

Luovuuden suomalla Ilolla ja Valolla,

Iida

Yksi kommentti artikkeliin ”Luova energia valtaa kevään

  1. Paluuviite: Versota valoa elämääsi! ~ Hyvinvointia ja hoivaa luonnon viisaudesta

Vastaa