Kotitekoinen kasvokuorinta talvi-iholle

Talvi on monen iholle haastavaa aikaa

ja erityisesti kasvojen iho joutuu päivittäin kamppailemaan viiman ja pakkasen puremisesta. Iho kuivaa, kutisee, punoittaa, hilseilee tai voi olla muulla tavalla arkana ja herkkä. Kotitekoinen kasvojenkuorinta voi auttaa!

Tässä on sinulle kaksi yksinkertaista ja helppoa kasvojen kuorintaohjetta, jotka sopivat erityisesti talvi-iholle. Kokeile ja ihastu!

Iho on kehomme suurin elin ja sen hyvinvoinnista kannattaa olla kiinnostunut tai viimeistään nyt alkaa panostamaan siihen. Iholla on monia tehtäviä vastuullaan, mutta yhtenä tärkeimmistä ovat kehomme suojaus ja lämmönsäätely. Usein ihon kunto vaikuttaa myös itsetuntoon ja yleiseen mielialaankin.

Monet kosmeettiset kuorinta-aineet sisältävät ihoa allergisoivia synteettisiä lisäaineita mm. säilöntäaineita, keinotekoisia hajusteita sekä ympäristöä kuormittavaa mikromuovia. Onneksi meiltä löytyy myös loistavia ihonhoidon apujoukkoja ihan keittiön kaapista ja lyövät synteettiset kuorinnat mennen tullen! Kotitekoinen kasvokuorinta ei kuormita kehoa kemikaaleilla ja poistaa luonnonmukaisella tavalla kuollutta ihosolukkoa kirkastaen kasvoja. Ja sopivathan nämä vaikka koko keholle käytettäviksi.

Kotitekoinen kuorinta-aine, jossa hunajaa, merisuolaa ja eteerisiä öljyjä. Ekohoitola Valon Kammari.

Eteeriset öljyt ovat loistava valinta tukemaan ja täydentämään kasvokuorintaa ja niistä saa kaupan päälle ihanan luonnonmukaisen tuoksunkin! Kuorinta toimii mainiosti myös ilman niitäkin. Erityisesti talven kuivattamalle ja herkälle iholle sopivat laventeli, ruusu, neroli, santelipuu, geranium, ylang ylang ja kamomilla. Ohjeiden kookosöljyn tilalle voit myös kokeilla lämmittävää sesamöljyä, ravitsevaa avokadoöljyä tai esimerkiksi ihoa pehmentävää manteliöljyä.

Eteerinen öljy, laventeli, ruusu, Frantsila, Ekohoitola Valon Kammari

Kotitekoinen kuorinta-aine valmistuu helposti ja nopeasti muutamasta perus raaka-aineesta. Ohjeita voit myös soveltaa oman tarpeesi, mieltymyksiesi tai keittiönkaapin sisällön mukaan. Käytä kuorintaa enintään kaksi viikossa.

Hunajainen kuorinta

Hunaja on luonnon oma hellävarainen tehohoitaja, joka pehmentää ihoa ja sitoo kosteutta. Se ravitsee ja kirkastaa väsynyttä ihoa ja siinä on antibakteerisia ominaisuuksia, ihoa hoitavia entsyymejä ja mineraaleja. Sokeri ja hieno merisuola toimivat hyvin kuorinnassa ja erityisesti merisuola puhdistaa, ravitsee mineraaleillaan ja sitoo ihoon kosteutta.

1 rkl hunajaa

1 rkl kookosöljyä

1 tl sokeria tai hienoa merisuolaa

1-2 tippaa eteeristä öljyä

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita joukkoon tasaiseksi seokseksi loput aineet. Kostuta meikistä puhdistetut kasvot vedellä ja hiero tämän jälkeen kuorinta-ainetta kasvoihin kevyin pyörivin liikkein. Vältä silmänympärysihoa ja huomio ettet hiero ihoasi liian voimakkaasti. Kun tuntuu, että olet kuorinut ihoasi tarpeeksi, huuhtele kasvosi lämpimällä vedellä ja rasvaa lopuksi tarvittaessa.

Kotitekoinen kasvokuorinta hunajasta ja merisuolasta, Valon Kammarin Iida

Voit myös antaa hunajakuorinnan vaikuttaa iholla 5-15 min kuorinnan jälkeen tai yhdistää sen saunan yhteyteen, jolloin kosteuttava vaikutus syvenee.

Kookoksinen soodakuorinta

Tämä kasvokuorinta on tehohoito erityisesti mustapäihin, sillä se helpottaa niiden poistamista ja kirkastaa kasvoja. Ruokasooda on kuorinnassa miellyttävän hienorakeinen ja tehokas puhdistamaan ihon epäpuhtauksia antiseptisten ominaisuuksiensa vuoksi. Kookosöljy ravitsee kuivaa ihoa ja sillä on myös antiseptisia ominaisuuksia.

2 rkl ruokasoodaa

1,5 rkl kookosöljyä

1-2 tippaa eteeristä öljyä

Sulata öljy juoksevaksi lämpimässä vesihauteessa. Sekoita joukkoon tasaiseksi seokseksi eteerinen öljy sekä ruokasooda. Kostuta meikistä puhdistetut kasvot vedellä ja hiero tämän jälkeen kuorinta-ainetta kasvoihin kevyin pyörivin liikkein. Vältä silmänympärysihoa ja huomio ettet hiero ihoasi liian voimakkaasti. Kun tuntuu, että olet kuorinut ihoasi tarpeeksi, huuhtele kasvosi lämpimällä vedellä ja rasvaa lopuksi tarvittaessa.

Kotitekoinen ihon kuorinta-aine kookosöljystä, ruokasoodasta ja eteerisistä öljyistä. Ekohoitola Valon Kammari

Ihania ihonhoidon hetkiä!

– Iida

Seuraa Valon Kammarin matkaa Facebookissa https://www.facebook.com/valonkammari/  ja Instagramissa nimellä valonkammari !

Yksi kommentti artikkeliin ”Kotitekoinen kasvokuorinta talvi-iholle

  1. Paluuviite: Luonnonkasvit kehon ulkoiseen itsehoitoon ~ Hyvinvointia ja hoivaa luonnon viisaudesta

Vastaa