Aromaterapia öljyhieronta

Aromaterapiassa yhdistyy mieltä ja kehoa rentouttava öljyhieronta sekä kasvien terapeuttiset vaikutukset ja luonnollisen ihastuttava tuoksumaailma.

Aromaterapia on kasvilääketieteen hoitomenetelmä, jota on käytetty jo vuosituhansien ajan sielun ja ruumiin puhdistukseen sekä parantamiseen laajasti eri puolilla maapalloa ja erilaisissa kulttuureissa.

Keskeisenä osana aromaterapiaa ovat haihtuvat eli eteeriset öljyt, joita saadaan tislaamalla kasvien kukista, lehdistä, kuorista, pihkasta ja juurista. Näissä eteerisissä öljyissä ilmentyy kyseisen kasvin syvin olemus, tuoksu sekä terapeuttiset ja energeettiset vaikutukset. Jokainen eteerinen öljy koostyy erinäisten yhdisteiden joukosta, joilla on erilaisia vaikutuksia kehon ja mielen toimintoihin. Ne voivat toimia mm. rentouttavina, vahvistavina, suojaavina, puhdistavina, tasapainottavina, stimuloivina tai houkuttelevina.

Hoito

Aromaterapia on kehoa rentouttava hoitomuoto, joka myös tarpeen mukaan voi virkistää ja vahvistaa yleistä hyvinvointia. Hoidon pääpaino on öljyhieronnassa, johon käytetään yksilöllisesti valikoituja luomulaatuisia kasviöljyjä sekä eteerisiä öljyjä. Hieronnassa käsittelen kevyin ja rentouttavin ottein selän, jalkojen etu- ja takaosat, käsivarret, vatsan sekä kasvot ja kaulan alueen. Öljyjen valinnassa otan huomioon asiakkaan hoitokohteen sekä tuoksun miellyttävyyden. Öljyhieronnan aikana eteeriset öljyt ilmeytyvät ihon sekä hengitysteiden kautta verenkiertoon ja lymfakiertoon.

Aromaterapia vaikuttaa positiivisesti kehon nesteiden- ja verenkiertoon, hormoonitoimintaan sekä tunne-elämän tasapainoon. Hoidon lähtökohtana on aina stressin vähentäminen, sillä kehon ja mielen rentoutuessa useat vaivat häviävät kuin itsestään. 

Aromaterapiaa on valittavana 105 min kestävänä koko kehon hoitona sekä 75 min puolihierontana. Hoitoaikaan sisältyy jalkakylpy alussa, jonka aikana suoritan asiakashaastattelun ja valitaan hoidossa käytettävät öljyt. Tulethan hoitoon mielellään ilman meikkiä.

Yleisimpiä hoitokohteita rentoutumisen lisäksi:

stressi ja siitä johtuvat vaivat

unettomuus

väsymys

turhautuneisuus, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, masennus

lihasjännitykset ja jumitilat

hormonaaliset ongelmat

ruoansulatusongelmat

Kerrothan hoitoon tullessasi mahdollisista lääkityksistäsi, allergioista ja terveydentilastasi, niin voidaan suunnitella sinulle sopivin hoito.

 

Esteet aromaterapiahoidolle:

Akuutti syöpä, verenohennuslääkitys, epilepsia, akuutti kuume, tulehdustila, tarttuva tauti, verenvuototauti, sydän- ja verisuonisairaudet, voimakkaat mielenterveysongelmat, raskaus, heti leikkausten tai toimenpiteiden jälkeen (3 kk – 1 v kuluttua), antibioottikuurista tai rokotuksista alle 2 vk, alkoholin tai muun huumaavan aineen alaisena (ei myöskään pahassa krapulassa).

 

Varaa aika!   ⇒